Контроль за організацією харчування в ЗДО

   Відповідно до вимог Закону України "Про дошкільну освіту" (ст. 35, 36), Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2001р. №305 "Про затвердження норм та Порядку органзації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку",  "Інструкції з організації харчування в дошкільних навчальних закладах" (п. 45) в закладах дошкільної освіти діють: комісія з бракеражу продуктів харчування і продовольчої сировини та Комісія громадського контролю.

   Комісії діють на підставі наказу по ЗДО №66.

   До складу комісії з бракеражу продуктів харчування і продовольчої сировини входять: старша медична сестра, завгосп, шеф-кухар.

   Повноваження комісії: здійснення прийому продуктів харчування та продовольчої сировини від постачальників, встановлення їх якості; контроль за додержанням умов зберігання та термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.

   До складу Комісії громадського контролю входять: представники комітетів батьківського самоврядування, старша медична сестра, голова профспілкового комітету ЗДО №66.

   Завдання комісії контролювання роботи харчоблоку; сприяння покращенню обслуговування вихованців; дотримання вимог постачання продуктів; забезпечення належних умов харчування вихованців.